Δύο από τις μεταγραφές που άφησαν θετικές εντυπώσεις –παρά τη φετινή καταστροφική σεζόν του ΠΑΣ Γιάννινα- ήταν οι Νεόφυτος Μιχαήλ και Γιάννης Κάργας. Ο πρώτος είναι δανεικός στην «κυανόλευκη» ομάδα από τον ΑΠΟΕΛ για δύο χρόνια και ο δεύτερος είχε εξάμηνο συμβόλαιο, αφού τον περασμένο Φεβρουάριο που αποκτήθηκε στις… καθυστερήσεις των μεταγραφών δεν ήθελε να δεσμευτεί για περισσότερο χρόνο.

Η περίπτωση του Νεόφυτου Μιχαήλ δεν είναι τόσο απλή, παρά το ότι έχει διετή δανεισμό. Ο υποβιβασμός του ΠΑΣ Γιάννινα αυτομάτως δημιούργησε νέα δεδομένα, γιατί μιλάμε και για έναν «πορτιέρε» που είναι διεθνής. Αυτό που έχει κάνει η πλευρά της ομάδας της Ηπείρου είναι να εκφράσει άμεσα το ενδιαφέρον της και προς τον παίκτη, αλλά και προς τον ΑΠΟΕΛ για την παραμονή του. Ο ΑΠΟΕΛ είναι αυτός που θα κρίνει αν θέλει τον παίκτη πίσω, ώστε να επανεξετάσει τον δανεισμό του σε άλλη ομάδα της Super League (καθώς έχει ήδη εκφραστεί τέτοιο ενδιαφέρον από άλλες ομάδες), ή ακόμα και να τον επανεντάξει στο δικό του ρόστερ.

Εκτιμάται ότι ως την επόμενη εβδομάδα το αργότερο θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για την τύχη του Νεόφυτου, καθώς η θέση «1» είναι σε πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Με Περιστερίδη και Μιχαήλ η «κυανόλευκη» ομάδα θέλει να φτιάξει ένα πανίσχυρο δίδυμο τερματοφυλάκων.

Όσον αφορά τον Κάργα, ο ποδοσφαιριστής έχει δεχτεί κρούση παραμονής, αλλά είναι σίγουρο ότι το σύντομο πέρασμά του από τον ΠΑΣ Γιάννινα του άνοιξε πόρτες για πολλές ομάδες της Super League. Αν καταφέρει ο κ. Χριστοβασίλης να τον πείσει να κάνει νέο συμβόλαιο, θα είναι μια σπουδαία αρχή για το «χτίσιμο» της άμυνας.

Και αυτή η περίπτωση λογικά θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες, αφού ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να σταθμίσει τα δεδομένα και να αποφασίσει. Οι πιθανότητες, πάντως, δεν είναι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα.