Η μεγαλύτερη στην Ελλάδα γιορτή ορεινού τρεξίματος ξεκίνησε στο Τσεπέλοβο το Σάββατο με τον αγώνα των 80χλμ. Οι πολύ καλές για ορεινό τρέξιμο καιρικές συνθήκες και η καλύτερη από κάθε άλλη φορά διοργάνωση συνετέλεσαν στο να γίνουν εξαιρετικές επιδόσεις.

Νικητής στο 80άρι ήταν ο Δημήτρης Σελέτης με χρόνο 8:18:06 συντρίβοντας κατά 18 λεπτά το προηγούμενο ρεκόρ. Δεύτερος ο Φώτης Ζησιμόπουλος και τρίτος ο Ευάγγελος Νούλας. Και οι τρεις πρώτοι είναι αθλητές της Kasimis Training Team.

Στις Γυναίκες νικήτρια ήταν η KATARZINA CEKOSKA με δεύτερη την Ανδριάνα Βασιλάτου και τρίτη την Ντέπυ Σημαντράκου.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τον αγώνα των 44χλμ στον οποίο έλαμψε η νέα γενιά των δρομέων ορεινού τρεξίματος. Νικητής ήταν ο Θανάσης Παγουνάδης αθλητής της Salomon Hellas με δεύτερο τον ανερχόμενο 17χρονο Γιαννιώτη Απόστολο Τζουμάκα και τρίτο τον Νίκο Ροδόπουλο.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Βηθλεέμ Σαπίου της Technika Hellas με δεύτερη τη Νίκη Ζιώγα και τρίτη την Xenia Kazimirova.

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων η σκυτάλη πέρασε στους Κήπους με τον αγώνα των 21 χλμ στον οποίο νικητής ήταν το φαβορί Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas) με χρόνο 1:43:41 με δεύτερο τον Νικόδημο Νικολακέα και τρίτο τον Γιαννιώτη Σωτήρη Παπαποστόλου.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η κορυφαία φέτος Δήμητρα Τσαλοκώστα από την Άρτα, ακολουθούμενη από την Παναγιώτα Ράπτη και την Δήμητρα Χαιροπούλου.

Το 9ο Zagori Mountain Running ολοκληρώθηκε με τον αγώνα των 10χλμ στον οποίο νικητής ήταν ο Νάσος Μπαρμπαγιάννης με δεύτερο τον Αλέξανδρο Δημάκο και τρίτο τον Γιάννη Σταλίκα.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Δήμητρα Ανδρούτσου με δεύτερη την Λυδία Καραμάνη και τρίτη η Γιαννιωτισσα Νικολέτα Τζαβάρα!

Αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ

Του Δημήτρη Καννή